umni plovdiv city concierge

Пловдив – първият град в България с виртуален асистент от Umni

На 1 април Пловдив стана 1-ят град в България с виртуален асистент. Това нареди Пловдив сред такива градовете-иноватори като Виена, Прага, Токио, Буенос Айрес, Отава и други, който вече общуват с посетителите и гражданите чрез свои чатботове.

Виртуалният асистент „Пловдив Сити Консиерж“ е съвместен проект на чатбот агенция Umni и In Your Pocket (https://www.inyourpocket.com), един от най-големите европейски провайдъри на туристическа информация за над 100 града на континента, която се публикува на сайта на издателите, както и в справочници, издавани в 23 държави.

„Пловдив Сити Консиерж“ е чатбот  – помощник, компаньон и съветник на чуждестранните туристи и посетителите на града в Месинджър на английски език, 24/7. Това е дигитално средство за града и местния бизнес да комуникират с туристите и посетителите и да промотират сред тях най-доброто, което гостите на града могат да видят, чуят, посетят, разгледат и опитат в Пловдив. Той e удобен и лесен за използване без сваляне и инсталиране на приложения и предлага персонализирана информация на посетителите. Гостите на града могат да търсят в него информация по категория и място или по ключова дума и да му задават въпроси за настаняване, ресторанти, заведения, услуги за бизнеса, развлечения и атракции, шопинг, градски забележителности, транспорт и друга полезна информация като времето, валутен калкулатор, качеството на въздуха, хороскопа за деня.

Първата версия на градския чатбот на Пловдив има близо 400 обекта и услуги, но виртуалният асистент тепърва ще се развива и е отворен към бизнеса, заинтересован да бъде представен в този дигитален помощник на посетителите.

„Пловдив Сити Консиерж“ може да бъде разгледан тук

Статията е видяна 424 пъти