„Умният“ дигитален асистент е дългосрочен проект за бизнеса

Umni беше гост на блога на ABC Design & Communication по темата за онова, което малко бизнеси знаят за чатботовете. Ето само един от важните коментари, коиото направихме, а останалите прочетете в публикацията:

Първото и много важно нещо е, че чатботът не е решение от типа „включи и забрави“. Един добър чатбот може да започне работа на съвсем базово ниво, когато потребителите само кликата на бутони в него, но това е етапът, в който се събира обратна връзка как потребителите го ползват и какво търсят, за да се идентифицира бъдещата насока за развитие на чатбота.

Чатботовете са дългосрочни проекти, изискващи внимание, анализ и надграждане за да може в един прекрасен ден бизнесът да има пълноценен „умен“ дигитален асистент.

Самият чатбот подава обратна връзка за клиентското поведение в него, която е важна за взимането на информирани интелигентни решения.

Умни с кейс-стъди в доклад за роботиката в България

PARA – Professional Association of Robotics and Automation публикува 3-ия си годишен обзорен доклад от поредицата „Българските успехи в роботиката и автоматизацията“ за успешно реализираните проекти в страната през 2020. Щастливи сме да споделим, че PARA включиха проект на Умни в своя доклад, в раздела за автоматизация в услугите. Дейността на нашата компания беше отразена с кейс-стъди за един от нашите успешни чатбот проекти за международната туристическа компания TEZTour.

За 10 месеца работа чатботът на компанията надмина очакванията с помощта си както на клиентите, така и на персонала и с ползите за бизнеса:

  • Над 4 200 посетители
  • Близо 30 000 отговорени съобщения
  • Над 1 100 успешно постъпили заявки
  • Над 700 клиента абонирани за новини
  • Спестени: средно 12 минути на клиент (над 850 работни часа)

Умен чатбот с Лайвчат – следващото ниво в клиентското обслужване

Чатбот + разговорен изкуствен интелект + лайв чат е перфектната комбинация за една компания, когато иска да предостави на клиентите успешен инструмент за дигитално самообслужване.

С новата функционалност в платформата на Умни – лайв чат модул, достъпна на нашите клиенти от февруари’21, нашата компания не само постигна поредния крайъгълен камък в предложенията си за бизнеса, но предоставя на бизнесите възможността да имат балансирано, удобно, бързо и успешно клиентско обслужване.

Чатботът поема тази част от обслужването, при която потребителите могат да се самообслужат по теми и задачи, предефинирани и достъпни чрез навигация в чатбота.

Разговорният ИИ се включва, когато потребителят зададе въпрос. Колкото повече питат потребителите, толкова по-умен и богат на информация става разговорният модул на чатбота и толкова повече теми и въпроси може да обслужва без намесата на персонала, 24/7.

Когато потребителят не е открил информацията, която търси или тя не е налична в бота и в неговия разговорен модул, или ако има сложен казус, при който е належащ разговор със служител на бизнеса, тогава идва моментът да се включи и използва лайв чат модулът в бота. След активиране на лайв чата от потребителя, ботът изпраща нотификация на бизнеса за клиент, очакващ включване в чата от персонала. Цялата комуникация с клиента в чата се случва през платформата на Умни, където персоналът може да проследи всички съобщения от клиенти, да включи или изключи лайв чата за конкретен клиент, да изпраща текст, изображения и линкове, да създава своя „библиотека“ от готови отговори за по-бърза комуникация с клиентите и други настройки.

Лайв чат модулът в платформата на Умни спестява се време и ресурси, лесен и удобен за използване е, и комуникацията през него носи удовлетворение както на клиентите, така и на персонала.

За повече информация, звънете или пишете на имейл 👇

Умни говори за ИИ в туризма на конференцията AI AND THE DIGITAL ECONOMY

На 27 и 28 януари се проведе онлайн конференция „AI AND THE DIGITAL ECONOMY | Shaping Bulgaria’s Digital Future”, организирана от Дигитална Национална Коалиция, Министерство на външните работи и Дипломатически институт.

В заключителния панел на конференцията беше обсъдено използването на изкуствен интелект в ключовите за страната индустрии, включително в сферата на туризма.

На Umni.bg беше оказана честта да споделим в 10-минутна реч за необходимостта от използване на решения на базата на изкуствения интелект в туризма както за бизнесите в индустрията, така и на ниво дестинация. Събирането, обработката и използването на данни за управление и маркетинг, комуникация и обратна връзка, персонализация на клиентското преживяване и инструменти за обслужването на клиентите бяха във фокуса на нашата реч.

Umni.bg е единствената компания в България, която събира в едно над 20 години практически опит в хотелиерството и туризма с опита и практиката в създаването на решения с използване на разговорен ИИ в тази индустрия – “умните” чатботове.

Умни като герой в книгата „Стартъп в БГ-2“

След успеха на първата си книга „Стартъп в БГ“ за пътя и предизвикателствата, които е имал като предприемач, авторът Калоян Кирилов написа продължение – „Стартъп в БГ – 2“, в което събра историите на 12 стартъпа и скейлъпа и вижданията на техните основатели по различни въпроси, свързани със създаването и развитието на компания от идея.

Глава 10 е посветена на Umni.bg, която е не само една от най-младите компании в списъка, но и единствената компания с жена-кофаундър в книгата.

Благодарим на Калоян за поканата да включи Umni.bg в книгата – продължение. Новата му книга е вече е в книжарниците, желаем успех!

Umni с интеграция с Fitsys: спорт и красота

Интеграциите в чатбот помагат за автоматизацията на различни бизнес/комуникационни процеси и улесняват обслужването на клиентите 24/7.

Примери за интеграция на чатбот с различни резервационни системи, CRM и други платформи са записването на час за услуга, резервация на стая, проверка на статус и синхронизирането на информация между чатбота и други системи, които предлагат API.

fitsys integration calendar

Umni предлага от тази година интеграция на чатбот с Fitsys, система за управление на клиники за естетична дерматология, салони за красота, клубове за спорт, йога и уелнес.

След избиране на процедурата, за която клиентът иска да запише час, чатботът предлага възможност за избор на дата и показва всички свободни часове за съответната процедура, за да направи резервация.

Интеграцията е изцяло автоматизирана между чатбота от Умни и Fitsys и не изисква човешка намеса, което позволява на клиента да се самообслужи и да направи резервация през чатбота бързо и лесно по всяко време.

Umni с интеграция за хотелите с BookOnlineNow

Интеграциите в чатбот помагат за автоматизацията на различни бизнес/комуникационни задачи и улесняват обслужването на клиентите 24/7.

Примери за интеграция на чатбот с различни резервационни системи, CRM и други платформи са записването на час за услуга, резервация на стая, проверка на статус и синхронизирането на информация между чатбота и други системи, които предлагат API.

Umni предлага от тази година интеграция на чатбот с BookOnlineNow – резервационната система за хотели и места за настаняване, използвана от над 2500 бизнеса в света.

Чатботът събира необходимите критерии за търсене на възможни опции за настаняване, а интеграцията позволява показване на конкретни стаи, цени и друга информация.

bookonlinenow result

Интеграцията на чатбот от Умни с BookOnlineNow е напълно автоматизирана и не изисква човешка намеса, което позволява на клиента да се самообслужи и да направи резервация през чатбота бързо и лесно, по всяко време.

Чатботовете с ИИ – решения за градска среда

След големия интерес и положителната обратна връзка по повод разговора в Радио София за 5те най-интересни проекти с изкуствен интелект (според нас), в началото на януари направихме още един разговор с водещата Лилия Големинова – този път за използването на ИИ в градска среда за “поумняване” на градовете и обществените услугите, и интересни примери по света за прилагането на технологията.

Чатботовете с изкуствен интелект имат своето място и в градовете както като дигитални асистенти в помощ на гражданите в различни институции, така и като инструмент за комуникация на гражданите с дигиталната инфраструктура на града.

Благодарим на Радио София за поканата към Umni да проведем тези 2 разговора.

Чатботовете с ИИ - решения за градска среда

Радиокафе: Радио „София“

Umni с разговор за чатботовете с ИИ в подкаста на Bloomberg TV

Първият епизод за 2021 г. на технологичния подкаст Update на BloombergTV с водещ Елена Кирилова беше посветен на чатботовете с изкуствен интелект.

За 30-минутен разговор по темата, какви са тенденциите, как пандемията се отрази на внедряването и използването на чатботове с изкуствен интелект, как бизнесът възприема новите технологии и още много въпроси водещата зададе в ефир на нашия СЕО, Елица Стоилова.

Според последния изследвания, инвестициите в проекти с изкуствен интелект ще се увеличат с 30% през тази година. Използването на разговорен AI в чатботовете ще бъде основна тема за бизнеса.

Очакваме все повече и повече компании да разберат, че за да имат успешни пълноценни виртуални служители в лицето на своите „умни“ чатботове след една година и да постигнат желаните бизнес резултати, днес е денят да се положат основите на такъв проект за своя бизнес.

Подкастът може да бъде чут в Spotify, както и на сайтовете на BloombergTV и Investor.bg:

С разговор за ИИ – в ефира на Радио София

В последните часове на 2020 екипът на Umni отдели 10 минути за разговор в ефира на Радио София на тема “най-интересните проекти в сферата на изкуствения интелект (ИИ) през 2020“.

ИИ се прилага в абсолютно всички сфери на живот и хората използват ежедневно множество удобства, породени от ИИ, затова изборът на нашите Топ 5 проекта не беше лесен.

Решихме да се спрем върху малко по-куриозни и неочаквани проекти, за които се говореше и пишеше през 2020… Кои са те ще узнаете от записа на разговора в ефира на радиото със СЕО на Umni, Елица Стоилова. Благодарим на Радио София за поканата към Umni, за интересната тема и положителната обратна връзка.

С радост ще продължим разговора на тема изкуствен интелект в живота и бизнеса.

Изкуствен интелект: Топ 5 проекти и решения

Радиокафе: Радио „София“

Umni с уебинар за световна туристическа мрежа

Umni проведе уебинар за аудиторията на World Tourism Network – глобална мрежа от професионалисти в областта на хотелиерството и туризма, като част от програмата за откриването на мрежата и виртуално изложение.

Уебинарът беше фокусиран върху чатботовете с разговорен изкуствен интелект като антикризисно решение в хотелиерството. Радваме се, че имахме възможността да споделим знанията и опита си при използването на разговорния AI за чатботове в гостоприемството. Колкото повече потребители и бизнеси го използват, толкова по-интелигентен и полезен ще бъде AI за тях. Това е наистина вълнуващо време за хотелиерството и туризма, тъй като кризата, която донесе пандемията на тази индустрия, е възможност за индустрията да се трансформира изключително бързо чрез технологиите до Туризъм 4.0.

Умният бот на Варненската библиотека в новините за изкуствен интелект

Nova TV илюстрира в свой репортаж новината за приетата от правителството концепция за изкуствения интелект в България с виртуалния асистент-библиотекар Ели – „умният“ чатбот на Варненската регионална библиотека и съвместен проект на библиотеката и екипа на Umni.

По време на пандемията Ели показа доказа своя потенциал в помощ на библиотекарите не само с автоматизирането на  често задаваните въпроси, но и с презаписването на книга. Много се радваме, че точно този проект беше избран да онагледи на практика използването на разговорен изкуствен интелект в полза на бизнеса и на потребителите у нас – иновативността не принадлежи на конкретни индустрии, а на хората, които работят в тях, и Варненската библиотека продължава да бъде лидер в дигитализацията и иновациите.

Umni представен в шотландска директория за технологии

Umni е включен в интерактивна директория за шотландската туристическа индустрия, предназначена да помогне на местния туристически бизнес с идеи, препоръки и решения за по-бързо излизане от кризата и конкурентоспособност. Директорията е създадена от хора в бранша и включва списък с компании, които предлагат технологични решения за индустрията от Шотландия, останалата част на Великобритания и света.

Компаниите предлагат множество дигитални решения – от онлайн продажби на билети и създаване на подкасти, до разработка на приложения и решения за социално дистанциране. Umni е представен с решения си за хотели, тур агенции и други бизнеси в индустрията с използване на разговорен AI.

Umni с щанд на престижната конференция Форум Реал

Umni бъде един от изложителите на престижното изложение и конференция за строителство, иновации, недвижими имоти и инвестиции у нас „Форум Реал от 3 до 5 декември’12. Виртуалното изложение е сред лидерите и като най-голямото изложение за недвижими имоти, инвестиции, строителство и иновации в България, със стотици изложители и над 30 000 участници. На конференцията ще бъдат представени, дебатирани и анализирани тенденциите на пазара.

Освен с виртуален щанд, Umni бъде представен на 4.12.20 от 10:00 в панел на тема “По-умни ли ще са градовете на бъдещето след Ковид 19?“, на който СЕО на Umni Елица Стоилова ще бъде модератор.

FORUM REAL представя Кой Кой е (Who’s Who) от индустрията на недвижимите имоти и инвестиции у нас.

👉 Forum Real 👈

Мисията на Umni – в онлайн сборник с истории на предприемачи

Международна консултантска компания за ПР и комуникации Balanced Communicator представи в цикъла си за вдъхновяващи основатели на бизнеси Personal Brand Stories съ-основателя на Umni, Елица Стоилова.

Личната история на Елица, виждането й за технологиите в живота на хората и нейната мотивация за развитие бяха споделени от сайта в социалните медии на компанията. Balanced Communicator разказва истории на визионери, предприемачи и професионалисти, запалени и отдадени на своята мисия.

Balanced Communicator

Уебинар на Umni за AI чатботовете по покана на АБТТА

По покана на АБТТА екипът на Umni проведе уебинар за туристически агенти и туроператори на тема  “Чатботът – помощник на три фронта: маркетинг, резервации, клиентска поддръжка“.

Участниците се запознаха с актуална информация за промените в клиентското поведение, породени от пандемията, какво е чатбот и как се използва за маркетинг и продажби, как добавянето на разговорен AI подобрява клиентското обслужване и защо сега е подходящ момент за внедряването на чатбот s AI.

Umni сподели с участниците множество допълнителни ресурси като доклади, изследвания и четиво по темата както и добри практики за използването на AI чатбот за бизнеса.

Umni с участие в панел на зимното издание на „Ваканция’20“

Umni участва в панел на тема „Ролята на технологиите и иновациите в новата туристическа реалност“ по време на зимното виртуално издание на „Ваканция‘20“.

Представители на бизнеси – доставчици на технологични услуги за туристическата индустрия разказаха за необходимостта от дигитализация, автоматизация и роботизация в туризма в този момент в помощ за по-бързото излизане от кризата и как различните технологии помагат на бизнесите и клиентите. Umni разказа за ползите на чатботовете с AI за хотели, турагенти и други туристически бизнеси.

👉 Запис на панела може да бъде видян тук 👈

Umni участва с лекция на 1-ва международна конференция PropTech в България

Umni беше една от представените компании в Hot Topic Atelier по време на първото международно събитие PropTech в Югоизточна Европа, PropTech България 2020 на 04.11.20. Umni изнесе лекция за използването на чатботове в сферата на недвижими имоти.

На пръв поглед AI чатботовете не са свързани с proptech, но когато се замислите: обслужване на клиенти, комуникация, управление, чат със системи и създаване на възможност на платформи да дадат обратна връзка на потребителите писмено или гласово, тогава мястото на чатботовете става видимо и логично. Чатботовете не са новост в недвижимите имоти и се надяваме да ги използваме още повече!

Горди сме, че Umni се нареди сред лектори от цяла Европа, Южна Корея, Сингапур и други водещи в Proptech страни.

Umni приет в Startup Spotlight

С гордост съобщаваме, че Umni беше приет и участва в програмата и състезанието за стартъпи Startup Spotlight. Програмата помага на амбициозните основатели да превърнат стартиращите компании на ранен етап в успешни компании.

Избраните стартиращи компании ще получат достъп до подбрана мрежа от ментори, инвеститори, експерти и партньори, за да им помогнат да постигнат целите си. Програмата завършва с частно събитие, където най-добрият стартъп ще бъде награден инвестиция от 225 000 евро. Екипът ни очаква с нетърпение следващите 2 месеца срещи и упорита работа върху презентацията ни. Пожелайте ни късмет!

Umni отново с участие в Травъл Академи

В началото на октомври Umni участва в 7-та годишна конференция на Travel Academy в новия Hyatt Regency Sofia. Над 250 професионалиста от туристическата индустрия имаха възможност да е запознаят на нашия щанд с AI чатботовете и как те помагат на хотели, туристически агенции, ресторанти или други бизнеси в сферата на туризма както, и в други индустрии.

С удоволствие установихме, че въпреки пандемията, нараства интересне към чатботовете като решение за бизнесите в туризма и може да се очаква бизнесите в този бранш да инвестират в цифрови технологии веднага щом има признаци за възстановяване.